تاریخ انتشار : 1 خرداد 1392 15:7

رژیم صهیونیستی استفاده از فسفر سفید را متوقف کند

دیده بان حقوق بشر از رژیم صهیونیستی خواست تا استفاده از مهمات حاوی فسفر سفید را بدون استثنا و در تمامی نقاط پرجمعیت و مسکونی متوقف کند.

aaa-9.jpg

ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد که استفاده از تسلیحات فسفر سفید را که استفاده از آن در سال‌های 2008 و 2009 در جنگ غزه با انتقاد شدید بین‌المللی مواجه شد، کاهش خواهد داد.

مدافعان اسراییلی حقوق بشر و دیگر گروه‌های جامعه مدنی از دیوان عالی رژیم صهیونیستی خواستند تا استفاده ارتش از تسلیحات حاوی فسفر سفید را در مناطق پرجمعیت ممنوع کند که این دادخواست در 13 مه 2013 مورد بررسی قرار گرفت.

سارا لی‌ویتسون سرپرست حوزه خاورمیانه در دیده‌بان حقوق بشر، اظهار کرد: ارتش اسراییل در نهایت تصمیم گرفت که استفاده از فسفر سفید را در عملیات نظامی کاهش دهد، اما از آن‌جایی که این تسلیحات می‌تواند کشنده باشد اسراییل باید بدون تاخیر استفاده از آن‌ها را بدون استثنا در تمام مناطق مسکونی متوقف کند.

وی در ادامه هشدار داد که تسلیحات ممکن است بطور مخفیانه مورد استفاده قرار گیرند که اسراییل باید از آن پرهیز کند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، فسفر سفید در صورت ترکیب با اکسیژن ایجاد دود می‌کند و بیشتر جزو سلاح‌های آتش‌زا محسوب می‌شود تا شیمیایی. استفاده از فسفر سفید به منظور استتار تحرکات نیروها در میادین جنگ غیرقانونی نیست، اما از آنجایی که در هوا منجر به آتش‌سوزی می‌شود و در صورت ریختن روی بدن موجب سوختن کامل آن نقطه از بدن می‌شود، طبق قوانین جنگ استفاده از آن در مناطق مسکونی و پرجمعیت ممنوع است.

در جریان جنگ غزه در سال‌های 2008 تا 2009 رژیم صهیونیستی مکرر از خمپاره‌های حاوی فسفر سفید در مناطق پرجمعیت استفاده کرده بود که تنها در شش حمله آن 12 غیرنظامی‌ شامل سه زن و هفت کودک جان خود را از دست دادند. همچنین در اثر این حملات ده‌ها تن مجروح و ساختمان‌های زیادی از جمله یک مدرسه، یک بیمارستان و یک فروشگاه تخریب شد.

رژیم صهیونیستی در جنگ غزه مدعی شد که به منظور روشن کردن بوته‌زارهای اطراف خندق‌های مورد استفاده مبارزان فلسطینی از گلوله‌های حاوی فسفر سفید استفاده کرده است، اما دیده‌بان حقوق بشر در آن زمان اعلام کرد که اسراییل برای مخفی کردن عملیات نظامی خود این تسلیحات را مورد استفاده قرار داده و در نقاط مورد حمله هیچ هدف نظامی وجود نداشته است. رژیم صهیونیستی در ابتدا هر گونه استفاده از فسفر سفید را رد کرده بود.

در سال 2011، گروه‌های مدافع حقوق بشر، دیگر گروه‌های جامعه مدنی و 117 اسراییلی از دیوان عالی رژیم صهیونیستی خواستند تا اسراییل مانع از ادامه استفاده از تسلیحات فسفر سفید در ارتش شود. در این دادخواست آمده بود که این تسلیحات موجب خسارات و صدمات گسترده و غیرقابل کنترل بر غیرنظامیان خواهد شد.

اما مقامات این رژیم در پاسخ به این دادخواست تاکید کردند که استفاده آن‌ها از فسفر سفید در مناطق شهری موجب نقض قوانین جنگ نشده است.

بر اساس این گزارش،‌ رژیم صهیونیستی علاوه بر این در سال‌های 1982 و 2006 نیز در لبنان از این تسلیحات استفاده کرده بود.

تحقیقات دیده‌بان حقوق بشر نشان می‌دهد که فسفر سفید مورد استفاده در جنگ غزه در آمریکا تولید شده بود.

این سازمان در ادامه ابراز تاسف کرد که تحقیقات پیشین اسراییل در مورد اتهام جرایم جنگی ارتش در سال‌های 2008 و 2009 در نوار غزه مطابق با استانداردهای بین‌المللی نبوده است. ارتش در این راستا تنها چهار سرباز و افسر را محاکمه کرد که تنها یک نفر به هفت ماه و نیم زندان و یک تن دیگر نیز به 45 روز حبس محکوم شد.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین از همه کشورها خواست تا استفاده از فسفر سفید را به‌عنوان یک اسلحه آتش‌زا غیرقانونی و ممنوع کنند.

منبع خبر