رفع ايرادات قانوني از اساسنامه حمايت از شركتهاي دانش بنيان

گزارش كامل قانون حمايت از شركت هاي دانش بنيان و اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي هفته گذشته به عنوان نماينده دولت در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ارائه كرديم و آنها هم پذيرفتند كه از نظر قانوني اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي هيچ ايرادي ديگري بر آن وارد نيست.

اسفند 1391

دكتر نسرين سلطانخواه با بيان اينكه لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان دي ماه سال ۱۳۸۷ به تصويب نهايي دولت رسيد، افزود: با تشريح مراحل تصويب قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان و اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي افزود: گزارش كامل قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان و اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي هفته گذشته به عنوان نماينده دولت در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ارائه كرديم و آنها هم پذيرفتند كه از نظر قانوني اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي هيچ ايرادي ديگري بر آن وارد نيست.

معاون علمي و فناوري رياست جمهوري با بيان اينكه لايحه حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان دي ماه سال ۱۳۸۷ به تصويب نهايي دولت رسيد، اظهار داشت: اين لايحه با قيد يك فوريت به مجلس شوراي اسلامي ارسال شد كه يك فوريت آن در مجلس راي نياورد و به صورت عادي به كميسيون آموزش و تحقيقات ارجاع شد.

وي با تاكيد بر اينكه قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان پس از ۲۲ ماه در آبان ۱۳۸۹ در مجلس تصويب و براي اجرا به دولت ابلاغ شد، ادامه داد: بخش مهم اين قانون تصويب اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي بود كه بايد در شوراي عتف تهيه و سپس در هيات وزيران مصوب مي‌شد كه ارديبهشت ۱۳۹۰ يعني حدود ۶ ماه بعد در شوراي عتف تهيه و به هيات وزيران ارسال شد.

دكترسلطانخواه تصويب اين اساسنامه را شهريور ۹۰ ذكر كرد و يادآور شد: ارسال اين اساسنامه به شوراي نگهبان براي تصويب ۱۰ ماه طول كشيد و شوراي نگهبان نيز ارديبهشت ماه يك ايراد جزيي از اساسنامه گرفت كه بلافاصله نظر شوراي نگهبان اعمال شد و در نهايت شوراي نگهبان خرداد سال ۹۱ اساسنامه را تاييد كرد.

وي زمان تصويب در مجلس تا ابلاغ اين اساسنامه را ۱۷ ماه طول عنوان كرد و افزود: به محض اينكه اساسنامه تصويب و ابلاغ شد، دوم مرداد ۱۳۹۱ اولين جلسه هيات امناي صندوق مطابق اساسنامه تشكيل و رئيس و اعضاي هيات عامل انتخاب شدند و طي اين زمان آيين نامه‌هاي مالي و معاملاتي توسط هيات عامل تهيه و افتتاح حساب شد.

دكتر سلطانخواه اضافه كرد: متعاقب اين اقدامات اعتباري هم براي صندوق نوآوري و شكوفايي به حساب صندوق واريز شد تا صندوق بتواند فاز عملياتي و اجرايي خود را براي اعطاي تسهيلات آغاز كند.

رئيس بنياد ملي نخبگان در عين حال خاطرنشان كرد: پس از تاييد شوراي نگهبان، مجلس در هيات تطبيق ايرادات مقدماتي گرفت كه كارشناسان معاونت حقوقي با هيات تطبيق مجلس جلساتي براي تامين نظرات مجلس داشتند و منجر شد اولين اصلاحيه صندوق نوآوري و شكوفايي مهرماه سال جاري در هيات وزيران مصوب شود.

وي اظهار داشت: به دنبال آن در ۱۰ دي ماه سال جاري ايراد رسمي رئيس مجلس شوراي اسلامي بر بند (ج) ماده ۹ اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي درباره تعيين حقوق و رئيس هيات عامل به دولت اعلام شد كه براي تامين نظر مجلس و رفع ايراد اين بند دوباره هيات وزيران اصلاحيه داد و بند(ج) ماده(۹) اصلاح شد.

دكتر سلطانخواه با بيان اينكه كليه بندهاي ديگر اين اساسنامه قانوني و قابل اجرا بوده و هست و تنها به اين بند ايراد گرفته شده بود، ادامه داد: به منظور تامين نظر مجلس دو بار اصلاحيه ارائه شد از اين رو هم اكنون اساسنامه صندوق به لحاظ رسمي كاملا قانوني است و در حال اجرايي شدن است.

وي آيين نامه اجرايي قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان را بخش مهم ديگري اين قانون نام برد و گفت: اين آيين نامه در آبان ماه سال جاري تصويب و ابلاغ شد و الان از نظر قانوني اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي هيچ ايرادي ديگري بر آن وارد نيست.

23062049