حمايت از نخبگان ايراني حوزه فناوري و تجاري سازي خارج از كشور

دفتر تجاري سازي و همكاري هاي دانش و صنعت، آماده دريافت طرح ها و ايده هاي ايرانيان مقيم خارج از كشور است.

اسفند 1391

به نقل از دبيرخانه شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور، در اين جلسه، دكتر باقر آقاي مهاجراني، سرپرست مركز همكاري‌هاي بين‌المللي معاونت امور بين‌الملل و انتقال فناوري رياست جمهوري با اشاره به مصوبات و اقدامات صورت گرفته در كارگروه علوم و فناوري‌هاي نوين شوراي عالي، گفت: از جمله اهداف و فعاليت‌هاي كارگروه علوم و فناوري‌هاي نوين، هماهنگي در موارد مربوط به تجاري سازي فناوري و شركت‌هاي واسطه مربوط، شناسايي ايرانيان فرهيخته و نخبه مقيم خارج از كشور، بسترسازي براي بهره‌گيري از توان ايرانيان مقيم جهت تبادل فناوري ونوآوري، و ايجاد ارتباط و هماهنگي ميان شركتهاي دانش بنيان و بخش‌هاي خصوصي فناوري داخل و خارج از كشور با همياري ايرانيان مقيم خارج است.

وي با بيان اين كه دفتر تجاري‌سازي و همكاري‌هاي دانش و صنعت، آماده دريافت طرح‌ها و ايده‌هاي ايرانيان مقيم خارج از كشور است، گفت: در راستاي حمايت بيشتر از استعدادهاي برتر مقيم خارج از كشور، مقرر شده است بنياد ملي نخبگان علاوه بر حمايت از نخبگان دانشگاهي، نخبگان حوزه فناوري و تجاري سازي را نيز حمايت كند.

آقاي مهاجراني با بيان اين كه تحقق اهداف فوق نيازمند عزم ملي و مشاركت دستگاه‌ها و نهادهاي مختلف است، افزود: شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور به عنوان يك نهاد تخصصي فعال در حوزه ايرانيان مقيم خارج از كشور بايد شناسايي نخبگان و استعدادهاي برتر مقيم خارج از كشور و تلاش براي جذب مشاركت‌هاي علمي آنها را در دستور كار قرار دهد.

سرپرست مركز همكاري‌ها بين‌الملل معاونت امور بين‌الملل و انتقال فناوري رياست جمهوري با تاكيد بر اين كه حضور ايرانيان و نخبگان مقيم خارج از كشور، روند توسعه علمي و فناوري كشور را شتاب مي‌بخشد، اظهار كرد: سامانه ديپلوتك معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به عنوان يك پل ارتباطي مي‌تواند پتانسيل‌هاي علمي ايرانيان خارج از كشور را جذب و برقراري تعاملات گسترده با آنان را تسهيل كند

آقاي مهاجراني همچنين با اشاره به برگزاري جشنواره‌هاي بين‌المللي براي جذب و معرفي توانمندي‌هاي علمي نخبگان مقيم خارج، افزود: برگزاري جشنواره نوآوري و شكوفايي فجر انقلاب اسلامي كه با حضور فعال ۳۱ كشور جهان در بهمن ماه امسال برگزار شد، در همين راستا بود.

وي با تاكيد بر ضرورت اطلاع‌رساني مناسب جهت حضور فعال‌تر ايرانيان مقيم خارج از كشور در جشنواره نوآوري و شكوفايي و جشنواره‌هاي مشابه گفت: از جمله برنامه‌هاي كميته بين‌الملل جشنواره نوآوري و شكوفايي، ايجاد واحد نوآوران ايراني مقيم خارج از كشور از سال آينده است.

آقاي مهاجراني با اشاره به برنامه‌هاي پيش روي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و كار گروه علوم و فناوري‌هاي نوين شوراي عالي ادامه داد: ايجاد فضا و بستري براي نشان دادن ظرفيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در بعد اختراع و نوآوري و بسترسازي تبادل افكار و تجربيات، توسعه ديپلماسي علمي و فناوري و ايجاد ارتباط با نخبگان ايراني مقيم خارج ازكشور، كاهش ضربه پذيري كشور از طريق جلوگيري از فرار مغزها و گسترش بيش از پيش روحيه همكاري و همياري ميان ايرانيان مقيم داخل و خارج از كشور، از جمله برنامه‌هاي اين معاونت است كه اميدواريم با مشاركت و پشتيباني شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور ميسر شود.

وي بيان كرد: مركز ۲۷۷۷ قابليت دريافت، ثبت، مشاوره، پيگيري، اخذ نتيجه و اعلام پاسخ به متقاضي در حوزه‌هاي مختلف كنسولي، قضايي، امور گذرنامه، اقتصادي، علمي آموزشي، وظيفه عمومي، امور سجلي و بازنشستگي و ... را داراست.

همچنين در ادامه اين جلسه، بهناز موحدي، سرپرست مديريت جلب مشاركت‌هاي علمي و آموزشي شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور، با تاكيد بر بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي نخبگان ايراني مقيم خارج از كشور، گفت: تحقق اين هدف، نيازمند عزم ملي و مشاركت دستگاه‌ها و نهادهاي مختلف است.

آقاي موحدي با ارائه گزارشي از عملكرد حوزه متبوعش،‌ مهمترين مشكلات و درخواست‌هاي مطرح شده از سوي ايرانيان خارج را برشمرد و اضافه كرد: چگونگي انتقال محل تحصيل از دانشگاه‌هاي خارج به داخل از جمله اين موارد است.

سرپرست مديريت جلب مشاركت‌هاي علمي و آموزشي شوراي عالي افزايش دوره بورس تحصيلي و ميزان مقرري دانشجويان ايراني مقيم و درخواست پرداخت كمك هزينه تحصيلي به دانشجويان بورسيه را از ديگر درخواست‌هاي ايراني‌هاي مقيم خارج عنوان كرد.

وي درباره درخواست‌هاي انتقال به دانشگاه‌هاي ايران نيز اظهار كرد:‌ دانشجويان ايراني مقيم آ‌لمان، هندوستان، انگليس، سوريه و ايتاليا و همچنين امارات بيشترين متقاضيان انتقال به داخل هستند.

سرپرست مديريت جلب مشاركت‌هاي علمي و آموزشي شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور افزود: انتقال دانشجويان به داخل، تقاضاي همكاري با مراكز دانشگاهي، درخواست ارز دانشجويي، علاقه به سرمايه‌گذاري در داخل، اخذ معافيت تحصيلي، درخواست مساعدت در زمينه ثبت اختراعات، درخواست تسهيلات براي بازپرداخت بدهي‌ها، تقاضاي عضويت در بنياد ملي نخبگان و كسب اطلاعات درباره چگونگي پذيرش در دانشگاه‌هاي خارج برخي از خواسته‌هاي ايرانيان از مركز شبانه‌روزي رسيدگي به امور ايرانيان خارج از كشور (مركز ۲۷۷۷) است.

وي با اشاره به طراحي و راه‌اندازي سامانه ديپلماسي فناوري ديپلوتك از سوي معاونت علمي و فناوري رييس جمهور در راستاي اطلاع‌رساني و ايجاد ارتباط با ايرانيان و نخبگان مقيم خارج از كشور، افزود: در اين سامانه آشنايي با ستادهاي فناوري و نحوه ارتباط با آنها، ارائه اطلاعات مربوطه به سفارتخانه‌ها و رايزني‌هاي اقتصادي بازرگاني جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور، ارائه اطلاعات مربوط به نمايشگاه‌ها، همايش‌ها و كنفرانس‌هاي بين‌المللي و اطلاع‌رساني در خصوص رويدادها و تحولات علمي كشور پيش‌بيني و برنامه‌ريزي شده است.