استخراج راههاي ارتقاي ارتباط ميان صنعت و دانشگاه

دكتر مسعود شفيعي در شانزدهمين كنگره سراسري همكاري دولت، دانشگاه و صنعت با اشاره به برگزاري اين كنگره از سال ۷۰ افزود: فرهنگسازي و انتشار دو مجله علمي ترويجي و يك مجله علمي پژوهشي از جمله دستاوردهاي برگزاري ۱۵ دوره كنگره ارتباط صنعت با دانشگاه است.

رئيس جمعيت ايراني پيشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه از اجراي پروژه تحقيقاتي در زمينه مباحث مطرح در اين كنگره خبر داد و اظهار داشت: در سال جاري صندوق حمايت از پژوهشگران طرح تحقيقاتي را در زمينه مباحث مطرح در ۱۵ كنگره برگزار شده در زمينه ارتباط دانشگاه و صنعت در دستور كار قرار داده است.وي ادامه داد: در اين تحقيقات قرار است راهكارهاي ارائه شده براي ارتباط ميان دانشگاه و صنعت استخراج شود كه نتايج آن نيز از سوي صندوق اعلام خواهد شد.دكتر شفيعي با اشاره به مدل هاي ارتباط صنعت و دانشگاه در دنيا يادآور شد: در دنيا مدل ارتباط صنعت و دانشگاه يك ارتباط همگن است كه اين سه نهاد در كنار نظام نوآوري، ايجاد مراكز رشد، فعاليت مي كنند.وي با تاكيد بر اينكه اين مدل مناسب كشور ايران نيست، خاطر نشان كرد: در ايران لازم است با تدوين قوانيني در اين زمينه و اجراي آن، اين ارتباط را تقويت كنيم.دبير دائمي كنگره همكاري هاي دولت، دانشگاه و صنعت با تاكيد بر اينكه در ساير دنيا سه بخش دولت ، دانشگاه و صنعت تقريبا به يك اندازه رسيده اند، اضافه كرد: در كشور ما دايره نظام و دولت خيلي بزرگ است ضمن آنكه صنايع خصوصي و دانشگاههاي خصوصي كشور نيز بسيار كم است كه براي ارتقاي ارتباط ميان صنعت و دانشگاه لازم است تا دولت و نظام كوچك تر و صنايع و دانشگاههاي بخش خصوصي بزرگتر شوند.

دكتر شفيعي تعريف و اجراي طرح هاي كلان ملي را از اقدامات موثر در زمينه ارتباط ميان دانشگاه و صنعت نام برد و خاطر نشان كرد: از آنجا كه مدل ارتباط دانشگاه و صنعت مدل تقاضامحور نيست دانشگاه پس از انجام تحقيقات به سراغ بخش صنعت مي رود كه اين امر مي تواند مانعي براي ارتقاي ارتباط ميان بخش صنعت و دانشگاه باشد.