بلد نيستيم از علم ثروت توليد كنيم

دكتر مصطفي قانعي در چهاردهمين جشنواره ابن سينا در دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به چالش هاي موجود در تبديل علم به فناوري و ثروت افزود: متاسفانه زماني كه قرار است پز كشور را بدهند پز علم و فناوري مي دهند اما در زمان بودجه ها از اين عرصه به خوبي حمايت نمي كنند.

بهمن 1391

دكتر قانعي تاكيد كرد: بارها گفته ايم اگر بحث فناوري توسط گروه پزشكي و حوزه سلامت درست پيگيري مي شد مشكلات فعلي در زمينه تحريم و داروها به وجود نمي آمد.

وي با انتقاد از روند تبديل محققان علوم پايه به فناوران برجسته گفت: ما بلد نيستيم از علم ثروت توليد كنيم. درست است كه رتبه علمي ما در دنيا شانزدهم است اما رتبه مان در كسب و كار فناوري ۶۰ است. در واقع بلد نيستيم از فناوري كسب و كار ايجاد كنيم و كاسب فناوري تربيت كنيم؛ در حاليكه در كشورهاي ديگر چرخه تبديل علم به فناوري و ثروت روند بهتري دارد.

وي افزود: تربيت نيروي متخصص به وسيله دكتراي تخصصي پژوهشي نبايد صرفا به محقق توليدكننده مقاله منجر شود. اين جوان بايد كاسب شود، قدرت و اعتماد به نفس پيدا كند تا شركت بزند و فناوري توليد كند؛ در غير اينصورت افتخارات ملي ما دچار مشكل مي‌شود.

معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: برخي مي گويند پول نيست در حاليكه از صندوق غيردولتي كه براي توليد علم و فناوري درنظر گرفته شده تاكنون حتي يك ريال هم براي شركتهاي دانش بنيان هزينه نشده است؛ به اين معني كه قرار بود كساني كه ادعا مي‌كنند مي توانند علم را به فناوري بدل كنند از اين صندوق استفاده كنند اما هيچ كس به صندوق مراجعه نكرده است.

وي گفت: پيش از اين مي گفتند اگر يك هيات علمي شركت تاسيس كند به دايره تخلفات ارجاع داده مي‌شود اما اكنون با تصويب قانون شركتهاي دانش بنيان هيات علمي مي تواند به بهترين نحو در تبديل علم به فناوري مشاركت كند. پس مشكل كمبود پول نيست.

دكترقانعي افزود: يكي از عقده هايي كه براي من به وجود آمد اين بود كه كاش نقشه فناوري را ميان دانشگاه ها توزيع مي كرديم تا ميزان صادرات فناوري از سوي هر دانشگاه مشخص مي‌شد و در اين صورت اتفاق ديگري در ديپلماسي، تحريم و صادرات كشور پيش مي آمد.

معاون وزير بهداشت با اشاره به ارائه توليت پارك علم و فناوري علوم پزشكي كشور به دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: ما پارك را از پاستور به دانشگاه علوم پزشكي بخشيديم و انتظار داريم ۷۰۰ شركت دانش بنيان تا ۳ سال آينده از اين دانشگاه بيرون بيايند.

به نقل از :