سرمايه گذاري اشتباه روي خودروسازي

دكتر مصطفي قانعي در دومين همايش شيمي صنعت با رويكرد توليد مواد دارويي با اشاره به جايگاه ايران در حوزه علوم پزشكي افزود: در حوزه علوم پزشكي، زيست شناسي، مواد شيمي و مهندسي در چند سال اخير رشد خوبي داشتيم اين در حالي است كه وارد كننده مواد اوليه دارو جزء كشورهاي وارد كننده هستيم.

اسفند 1391

معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت با اشاره به سهم واردات ايران از بازار دارو افزود: ميزان واردات ايران از سال ۷۷ تا ۹۰ در حوزه دارو ۳.۵ درصد بوده است كه ۴۰ درصد بودجه هاي وزارت بهداشت براي اين منظور صرف مي شده است.

دكتر قانعي با اشاره به وضعيت توسعه صنايع در كشور خاطر نشان كرد: ايران همه توان خود را بر روي توليد خودرو داشته است كه حاصل آن توليد خودروي پرايد بوده كه آمار كشته شده هاي تصادفات جاده اي را افزايش داده است. اين درحالي است كه اگر سرمايه گذاري در حوزه شيمي و مواد اوليه دارو انجام مي گرفت امروزه حوزه مواد اوليه به عنوان يك محصول داراي ارزش افزوده به شمار مي رفت.

وي با اشاره به تحريم هاي اعمال شده عليه كشور تاكيد كرد: در حالي كه كاخ سفيد صريحا اعلام كرده است كه اين تحريم ها براي خسته كردن ايران است، لازم است تا كليه داروها به عنوان امنيت ملي در داخل كشور توليد شود.

معاون تحقيقات وزارت بهداشت با اشاره به توانمندي هاي كشور در حوزه توليد دارو گفت: درحال حاضر ايران يكي از كشورهاي توليد كننده داروهاي بيوتكنولوژي است.

وي ادامه داد: حدود ۸۰ درصد آنتي بيوتيك نيز در داخل كشور توليد مي شود.

معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت از حمايتهاي اين وزارتخانه از شركتهاي دانش بنيان فعال در حوزه شيمي خبر داد و در اين باره گفت: با جلساتي كه برگزار شد تا ۵ ميليارد دلار به توليد دارو اختصاص داده مي شود از اين رو شركتهاي دانش بنياني كه توانايي توليد و صادرات محصولات خود را به كشورهاي ديگر داشته باشند مورد حمايت قرار مي گيرند.

وي اضافه كرد: بر اين اساس شركتهايي كه بتوانند محصول خود را به ارز تبديل كنند از حمايتهاي ارزي صندوق توسعه ملي برخوردار خواهند شد.

قانعي همچنين بابيان اينكه در حوزه استاندارد سازي دچار مشكلاتي هستيم، پيشنهاد كرد كه يك شركت دانش بنيان براي استاندارد سازي مواد دارويي ايجاد شود كه مورد حمايت وزارت بهداشت نيز قرار خواهد گرفت.