۳۰ هزار اختراع در كشور ثبت شد

دكتر سيد حسن حسيني در نشستي خانواده بنياد ملي نخبگان را شامل برگزيدگان از سطح دانش آموزي تا دانش آموختگان دانشگاه ها دانست و افزود: نخبگان هنري، برگزيدگان قرآني، برترين هاي المپيادهاي دانش آموزي و دانشجويي و اساتيد برجسته از جمله اعضاي بنياد ملي را تشكيل مي دهد.

اسفند 1391

معاون امور فرهنگي و جذب امور نخبگان بنياد ملي نخبگان، با بيان اينكه در حال حاضر ۱۲ هزار نفر تحت پوشش بنياد قرار دارند، اظهار داشت: تعداد دانش آموختگان برتر تحت پوشش بنياد ملي نخبگان ۴۳۱ نفر است كه ۱۰۰ نفر اين تعداد مربوط به سال جاري است.

وي ادامه داد: اين تعداد دانش آموخته برتر از ميان ۴ هزار متقاضي داراي حداقل شرايط انتخاب شدند.

نخبگاني كه از تسهيلات نظام وظيفه برخوردار شدند

دكتر حسيني تسهيلات نظام وظيفه را از جمله تسهيلات هدفمند بنياد توصيف كرد و يادآور شد: تاكنون ۴ هزار و ۵۰۰ نخبه از تسهيلات نظام وظيفه بهره مند شدند.

وي ادامه داد: اين تعداد به جاي خدمت نظام وظيفه پروژه‌هاي تحقيقاتي در راستاي نيازمندي‌هاي كشور اجرايي كردند.

دكتر حسيني اضافه كرد: تعداد هزار و ۱۲ نفر از اين تعداد مربوط به سال ۹۱ است.

اعطاي كمك هزينه تحصيلي

معاون امور فرهنگي و جذب امور نخبگان بنياد ملي نخبگان با بيان اينكه تسهيلات كمك هزينه تحصيلي شامل يك بسته حمايتي است، افزود: اين بسته شامل كمك هزينه تحصيلي ماهيانه، اعتبار پژوهشي براي تكميل رساله كارشناسي ارشد و دكتري و كمك هزينه سفر به خارج است.

وي ادامه داد: تاكنون ۴ هزار و ۶۹۱ نفر از نخبگان از اين تسهيلات برخوردار شدند كه ۸۰۰ نفر از اين تعداد مربوط به سال جاري است.

حمايت از استادياران جوان

دكتر حسيني استادياران جوان را افرادي دانست كه به تازگي در دانشگاه‌ها جذب شده‌اند و گفت: از اين دسته از استادياران به ميزان ۲۰ ميليون تومان حمايت مي‌شود كه تاكنون ۴۳۲ نفر از اين تسهيلات استفاده كردند.

به گفته وي ۱۰۷ نفر از اين تعداد مربوط به سال جاري است.

مشمولان دوره پسا دكتري

وي با بيان اينكه از سال گذشته دوره پسادكتري اجرايي شد، ادامه داد: از سال گذشته ۶۰ نفر براي جذب در اين دوره‌ها پذيرفته شدند.

بهرمندان و محرومان از تسهيلات مسكن

دكترحسيني با اشاره به اشكالات سيستم بانكي در اعطاي تسهيلات مسكن، خاطر نشان كرد: مشكلاتي در زمينه اعطاي اين تسهيلات وجود داشت كه تاكنون رفع نشده است.

وي در عين حال از معرفي ۲ هزار و ۳۱۶ نخبه به بانك‌هاي عامل خبر داد و يادآور شد: اين تعداد نخبه براي دريافت وام مسكن ۵۰ و ۸۰ ميليوني مسكن بهره مند مي‌شوند.

معاون امور فرهنگي و جذب امور نخبگان بنياد ملي نخبگان كرد: تنها نيمي از اين تعداد معرفي شدگان توانستند از تسهيلات وام مسكن بهره مند شوند.

وي وام وديعه مسكن را از ديگر حمايت‌هاي بنياد ملي نخبگان نام برد و اظهار داشت: اين وديعه به ميزان ۲۵ ميليون تومان در نظر گرفته شده است كه برنامه‌هايي براي افزايش اين ميزان در دستور كار داريم.

دكترحسيني ادامه داد: تاكنون ۱۴۰ نفر از نخبگان اين تسهيلات بهره مند شدند.

پاسخ بنياد نخبگان در خصوص حمايت از اختراعات

دكترحسيني تعداد اخترعات ثبت شده در كشور را ۳۰ هزار اختراع ذكر كرد و گفت: اين تعداد اختراعاتي هستند كه در جشنواره‌هاي اختراعات و يا در سامانه بنياد ملي نخبگان ثبت نام كرده و مورد ارزيابي قرار گرفته‌‌اند.

وي ادامه داد: تعداد هزار و ۹۷۲ مخترع سطح ۳ كه در جشنواره‌ها و يا در سامانه بنياد مورد پذيرش قرار گرفته‌اند از تسهيلات ۵ ميليوني بهره مند شدند.

معاون امور فرهنگي و جذب امور نخبگان بنياد ملي نخبگان، با اشاره به اختراعات سطح ۲ خاطر نشان كرد: اختراعات سطح ۲ اختراعاتي هستند كه در مرحله تجاري سازي قرار دارند كه تاكنون ۸ مخترع تحت حمايت‌هاي بنياد قرار دارند.

دكتر حسيني تعداد اختراعات سطح ۳ كه به ثبت بين الملل رسيده اند را ۲ مورد ذكركرد.

اعطاي بورس شهيد احدي

معاون امور فرهنگي و جذب امور نخبگان بنياد ملي نخبگان بورس شهيد احدي را ويژه دانشجويان دوره‌هاي دكتري دانست و در اين باره توضيح داد: دانشجوياني كه داراي پويايي تحصيلي و عضو بنياد ملي نخبگان هستند مي‌توانند بدون آزمون وارد دوره‌هاي دكتري شوند.

وي شرط ورود به اين دوره را گذراندن آزموني دانست كه مستقل از آزمونهاي وزارت علوم است و گفت: در سال گذشته ۶۰۰ نفر در اين آزمون ثبت نام كردند كه ۱۰۶ نفر آنها پذيرفته و به دانشگاه‌هايي چون صنعتي اميركبير، صنعتي شريف و شيراز پذيرفته شدند.

دكتر حسيني تاكيد ادامه داد: از تعداد ۱۰۶ نفر ۲۰ نفر در انتظار پذيرش دانشگاه هستند.

وي از ثبت نام ۷۰۰ نفر در سال جاري براي دريافت بورس شهيد احدي خبر داد و افزود: اميدواريم بتوانيم با همكاري وزارت علوم به سرعت در دانشگاه‌ها پذيرش شوند.