ايجاد كنسرسيوم شركت هاي دانش بنيان

دكتر سيد مجتبي خيام نكويي در نشست خبري پيش از ظهر امروز شنبه با اشاره اعمال تحريم عليه كشور، افزود: شرايطي براي كشور ايجاد شده كه شاهد محدوديت هايي در زمينه خريد تجهيزات آزمايشگاهي و تامين مواد پيشرفته هستيم.

معاون فناوري و نوآوري معاون علمي و فناوري رياست جمهوري اظهار داشت: معاونت علمي در راستاي حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان اقدام به برگزاري نمايشگاه مواد و تجهيزات پيشرفته آزمايشگاهي از ۱۷ تا ۲۱ ارديبهشت ماه در محل نمايشگاه‌هاي دايمي كرده است.

وي توسعه و ايجاد كشش بازار از طريق عرضه دستاوردهاي شركت‌هاي دانش بنيان در حوزه مواد و تجهيزات پيشرفته آزمايشگاهي و تغيير ذائقه مراكز پژوهشي و دانشگاهي از خريد تجهيزات خارج به داخل را از اهداف برگزاري اين نمايشگاه ذكر كرد و يادآور شد: ثبت نام در اين نمايشگاه از ۲۰ اسفندماه سال گذشته آغاز شده است و تا روز پايان فروردين ماه ادامه داشت كه مهلت ثبت نام تا روز ۵ ارديبهشت ماه تمديد شد.

دكتر خيام نكويي با بيان اينكه تاكنون ۶۷ شركت دانش بنيان در اين نمايشگاه ثبت نام كردند، خاطر نشان كرد: از اين تعداد ۵۸ شركت در حوزه توليد تجهيزات پزشكي و ۹ شركت در حوزه توليد مواد پيشرفته آزمايشگاهي فعال هستند.

وي با ابراز اميدواري از اينكه تا پايان مهلت ثبت نام بيش از ۱۰۰ شركت دانش بنيان براي حضور در نمايشگاه ثبت نام كنند، ادامه داد: درصدد هستيم كه اين نمايشگاه به صورت سالانه برگزار شود تا مراكز پژوهشي و دانشگاهي بتوانند نيازهاي آزمايشگاهي خود را از طريق اين نمايشگاه مرتفع كنند.

برنامه ويژه معاونت علمي در نمايشگاه

دكترخيام نكويي حمايت از دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي براي خريد از تجهيزات ساخت داخل را از برنامه‌هاي اين دوره از نمايشگاه ذكر كرد و در اين باره توضيح داد: به هر يك از دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي كه بخواهند از تجهيزات آزمايشگاهي عرضه شده در نمايشگاه خريداري كنند، معاونت علمي ۳۰ تا ۵۰ درصد از مبلغ خريداري شده را تقبل مي‌كند.

ايجاد كنسرسيوم شركت‌هاي دانش بنيان

معاون فناوري و نوآوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري شناسايي و ارزيابي توانمندي‌هاي شركت‌هاي دانش بنيان را از ويژگي‌هاي نمايشگاه تجهيزات آزمايشگاهي عنوان كرد و گفت: مراكز پژوهشي مي‌توانند با مراجعه به محل برگزاري نمايشگاه نيازهاي آزمايشگاهي خود را تامين كنند.

وي به نيازهاي آزمايشگاهي اشاره كرد كه در اين نمايشگاه عرضه نشده است و ادامه داد: در اين زمينه با ارزيابي توانمندي‌هاي شركت‌هاي دانش بنيان در تلاش هستيم تا با ايجاد كنسرسيومي از شركت‌هاي دانش بنيان زمينه‌اي را براي رفع نيازهاي تجهيزات آزمايشگاهي كشور ايجاد كنيم.

حمايت براي ورود شركتهاي دانش بنيان به بازارهاي منطقه‌اي

دكترخيام نكويي از تلاش معاونت علمي براي ورود دستاوردهاي شركت‌هاي دانش بنيان به بازارهاي منطقه‌اي گفت: در اين راستا از دستاوردهايي كه قابليت عرضه در بازارهاي منطقه‌اي را داشته باشند، حمايت مي‌شود.

وي با اشاره به ضرورت دريافت استانداردهاي بين‌المللي براي محصولات فناورانه ساخت داخل، براي ورود به بازارهاي منطقه‌اي و جهاني اظهار داشت: در اين زمينه تلاش مي‌شود تا با حمايت شركت‌هاي دانش بنيان براي محصولات فناورانه ساخت داخل استانداردهاي بين‌المللي دريافت كنيم.

تعداد شركتهاي تجهيزات ساز

دكترخيام نكويي با تاكيد بر اينكه آمار دقيقي از شركت‌هاي دانش بنياني كه تجهيزات آزمايشگاهي توليد مي‌كنند در دست نيست، يادآور شد: ۶۷ شركت دانش بنياني كه در اين نمايشگاه حاضر مي‌شوند ۲۰۰ محصول فناورانه را به ثبت رسانده‌اند.